De laatste ronde

“Toto?”
“Yes?”
“It’s called a motor race.”
“Sorry?”
“We went car racing.”

Het moment dat Toto Wolff, teammanager van Lewis Hamilton’s AMG Mercedes F1 team, besefte dat hij de 8ste wereldtitel voor Lewis ontnam onstak hem in woede. Richting de wedstrijdleiding.
Het was hun eigen inschattingsfout om tijdens beide safeteycar situtaties de bolide van Hamilton niet naar binnen te halen en van verse nieuwe en dus snellere banden te voorzien.
Ondanks dat ze dan achter Verstappen zouden raken, had de Mercedes zo veel snelheid dat, mijns inziens, Hamilton met gemak had kunnen winnen.

Het liep anders.

Red Bull anticipeerde wel agressief en gaf Max vier snelle rode banden en kon hij bij de eerste de beste mogelijkheid Hamilton inhalen.
En zijn eerste wereldtitel naar binnen halen.

Dat het kampioenschap in de laatste race in Abu Dhabi beslist zou worden was al duidelijk. Maar dat het in de allerlaatste ronde zou gebeuren, dat had niemand kunnen bedenken.
Lewis en Max waren het hele seizoen aan elkaar gewaagd. Ze haalden het beste (en slechtste) bij elkaar naar boven. Samen reden ze vaak genoeg de nummer drie op vele seconden achterstand. Waarbij het net leek of de andere F1 coureurs een stelletje koekebakkers waren.

Max en Red Bull hebben Mercedes het dit seizoen voor het eerste in acht jaar heel lastig gemaakt. We leerden zo de ware aard van het beestje kennen. En dat is geen positieve.
Gezien het hele jaar is Max de verdiende kampioen. Zijn manier van rijden, zijn professionaliteit staat buiten kijf.

Volgend jaar, met nieuwe regelementen, nieuwe auto’s, zijn er weer nieuwe kansen. Men hoopt voor ieder team. Mercedes en Red Bull zullen op moeten passen voor Ferrari die met Sainz (en Leclerc) goede tegenstanders zullen zijn.
Ook Alpine is met Alonso een dark horse.

Tot die tijd kunnen we nog genieten van de beelden die de ware apotheose van de race in Abu Dhabi uitstekend weergeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: